SUGAR VALLEY; PERFECT VOOR ZWEMVIJVERS

Zwemmen in een zwemvijver met zuiver water zonder chloor of andere chemicaliën; steeds meer mensen kiezen voor de natuurlijke schoonheid van een zwemvijver. Heerlijk om in te zwemmen, maar ook prachtig om naar te kijken. Door de jarenlange ervaring van SIBO B.V. in de vijverbranche, gecombineerd met inzichten in de zwembadbranche, beschikt SIBO met de Sugar Valley AquaScenic waterbehandelingsunit over een perfect product, afgestemd op het behandelen, filtreren en onderhouden van zwemvijvers.

zwemvijvers

Waarom de Sugar Valley AquaScenic?
✓ Het enige systeem op de markt dat met zoetwater kan werken en zonder chloorproductie.
✓ Geeft algen en biofilm geen kans zich te ontwikkelen.
✓ Zuivert water (H2O) met zijn eigen componenten H en O.
✓ Koper (Cu) en zilver (Ag) doden algen en bacteriën en laten vuildeeltjes vlokken.
✓ Houdt water jaren helder.

Technische specificaties
Het werkingsprincipe van hydrolyse oxidatie is gebaseerd op het vermogen van koper (Cu + +) en zilver (Ag +) als flocculant en bacteriedodende middelen, én een hydrolysesysteem om watermoleculen te splitsen in zuurstof, ozon en peroxide. Samen zorgt dit voor een volledige waterbehandeling op basis van oxidatie-flocculatie zonder chemicaliën.

In water met een lage geleiding (vanaf 500 mS) wordt automatisch ter plekke OH, Ozon, peroxide en zuurstof geproduceerd voor de desinfectie van water. Het systeem bevat ook een koper/zilver ionisator. Zout toevoegen is niet nodig. Het systeem kan echter met >1 gram zout/ liter werken om zo aanvullend nog chloor te produceren. Zoutconcentratie mogelijk van 0 tot 100 gram NaCl/liter. Hydrolyse splitst watermoleculen (H2O) in H en O atomen waarbij vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen vormen oxidanten die krachtiger zijn dan chloor: OH- (radicale hydroxide), O (atomaire zuurstof), O3 (ozon), H2O2 (waterstofperoxide) en O2 (zuurstof). Het voordeel hiervan is dat deze radicalen binnen seconden desinfecteren en dan weer terugvallen in water; er worden dus geen schadelijke bijproducten geproduceerd zoals bij chloor. Naast deze vrije radicalen wordt er een klein beetje natriumhypochloriet gemaakt om een residu werking in het zwembad te garanderen.

De aanvullende koper/zilver ionisatie verhoogt de kracht van de hydrolyse enorm. De antibacteriële en algen dodende eigenschappen van koper/zilver ionisatie worden aangevuld met de hoge oxidatie kracht van het hydrolyse-systeem wat samen resulteert in een natuurlijke waterzuivering, zonder toevoeging van chemicaliën.

Type

ARTNR.

M3 <28°C

M3 > 28°C

Aquascenic HD1

TA131

65

40

Aquascenic HD2

TA133

110

80

Aquascenic HD3

TA135

200

125

Options

ARTNR.

Redox optie met sensor voor elektrolyse sturing

TA156

pH optie met sensor voor pH meting/sturing (excl. doseerpomp!)

TA154

Doseerpomp voor pH sturing

TA160

Optimale desinfectie zwemwater

 

Pool control en desinfectie in één

 

Gebruiksvriendelijk

 

Lange levensduur

 

SIBO Fluidra Netherlands B.V.
Doornhoek 3950
5465 TC Veghel (NL)
sales@sibofluidra.nl